Truken van de foor

Afgelopen dinsdag streek er een filmploeg neer in het SPC voor het programma ‘Truken van de foor’ met Freek Braekman. Zij maakten verborgen camera-opnames van klas 4E. Hoe kwamen ze hiertoe?
Minister van Onderwijs Hilde Crevits werkt sinds april 2016 samen met Paul Van den Bosch, ex-turnleraar en coach van ex-veldrijder Sven Nys. Samen willen zij nadenken over hoe zij kinderen op school meer kunnen laten bewegen.
Freek Braekman en Julie Van den Steen zagen hierin een goed uitgangspunt voor een aflevering van hun nieuwe TV-programma: ‘Truken van de foor’. Het programma wordt dit najaar uitgezonden op Eén. Ze doen onderzoek naar het gedrag van mensen. In één aflevering willen ze nagaan hoe ze jongeren op school meer kunnen laten bewegen. Ze laten hierbij klassen uit verschillende scholen tegen elkaar strijden: tijdens een normale dag moeten ze zo veel mogelijk bewegen.
Klas 4E van Bart Decuyper gaat de uitdaging aan op 27 september.