Start schooljaar: enkele praktische inlichtingen

Afhalen van het boekenpakket

Om de drukte te spreiden en zo de afstand wat te kunnen garanderen, vragen we u dit jaar om een tijdsslot te reserveren wanneer u het boekenpakket komt ophalen. Heeft u meerdere kinderen, hoeft u maar één slot te reserveren om de verschillende pakketten op te halen.

Mocht u zelf op geen van deze momenten aanwezig kunnen zijn, gelieve dan met iemand af te spreken om het pakket op te halen en een tijdsslot te reserveren.

De mogelijkheden om het boekenpakket af te halen in de sporthal van de school zijn:

·         donderdag 27 augustus                 09u00 – 17u00

·         zaterdag 29 augustus                    09u00 – 17u00

·         maandag 31 augustus                   09u00 – 17u00

Een boekenpakket is lijvig en zwaar, voorzie een (rug)zak, plooibox, … om alles mee te kunnen nemen. U kan tijdens het afhalen van de boeken parkeren op de speelplaats. Om het aantal aanwezigen te beperken, vragen we om met één, maximaal twee personen te komen.

De boeken moet u afrekenen bij afhaling. We aanvaarden dit jaar geen cash geld meer, u kan uitsluitend met bancontact betalen.

Het is niet nodig om voor het begin van het schooljaar zelf ander schoolmateriaal aan te schaffen. Wat in de lessen nog nodig is, bespreekt elke vakleerkracht tijdens de eerste les(sen).

Kassasysteem – leerlingenkaart

Vanaf dit schooljaar werken we niet meer met bonnetjes op school, maar met betaalkaarten. Elke leerling krijgt in de eerste schoolweek een persoonlijke betaalkaart die ook als leerlingenkaart geldt. Deze kaart kan u opladen via een webshop. Meer informatie daarover en de inloggegevens voor deze ‘webshop’ krijgt u in de loop van deze of volgende week in een aparte mail.

Met de betaalkaart kan een leerling een warme maaltijd, soep of een broodje kopen ’s middags. We gaan voorlopig geen wafels meer aanbieden tijdens de speeltijden, wegens niet ‘coronaproof’.

Met deze leerlingenkaart worden ook de telaatkomers ’s ochtends geregistreerd. We verwachten dat elke leerling deze kaart elke dag bij zich heeft.

Start van het nieuwe schooljaar

U heeft ongetwijfeld het nieuws gevolgd rond de coronamaatregelen in het onderwijs. We starten in ‘code geel’, wat betekent dat alle leerlingen voltijds naar school mogen gaan! Dat vinden we een hele opluchting! Wel moeten de leerlingen in de gebouwen altijd hun mondmasker dragen, met uitzondering van in de refter om te lunchen. Verhoogde handhygiëne blijft belangrijk, op verschillende plaatsen zullen alcogels staan, of is er de mogelijkheid om de handen te wassen met water en zeep. Verder blijft eenrichtingsverkeer zoveel mogelijk van kracht, en is het nodig om waar mogelijk de nodige afstand te bewaren.

Op dinsdag 1 september start het nieuwe schooljaar.

  • Om 8u20 ontvangen we onze nieuwe eerstejaars. Zij brengen de hele dag met hun (co)titularis door.
  • Om 11u30 ontvangen we onze nieuwe leerlingen uit het tweede, derde, vierde, vijfde en zesde jaar
  • Om 13u00 ontvangen we de leerlingen van het tweede, derde en vijfde jaar, zij hebben de hele namiddag een eerste klasmoment met hun titularis
  • Om 13u30 komen de leerlingen van het vierde en het zesde jaar, voor een namiddag met hun titularis

Op woensdag 2 september start de eerste gewone lesdag.

Op donderdag 3 september organiseren we een infoavond leerzorgen op individuele uitnodiging en met inschrijving.

Op vrijdag 4 september komt de schoolfotograaf langs voor de individuele foto’s, geen klasfoto’s deze keer.

Het schoolsecretariaat is geopend van 9u tot 17u.