Ondernemende school

Zesde jaar: minionderneming

Van de meer dan 500 miniondernemingen in Vlaanderen doet het Sint-Pieterscollege het weer goed. Lampignon en Vair zijn genomineerd in de provinciale finale voor ‘De minionderneming van het Jaar’. Woensdag 13 maart stellen zij hun project voor aan een groep experten. De winnaar gaat door naar de Vlaamse finale. Daarnaast is Lampignon ook geselecteerd als ‘Sociale economie project van het jaar’, samen met vier andere miniondernemingen in Vlaanderen. Meer informatie over onze ondernemers kan je terugvinden op hun website: www.lampignon.be en www.vair.be.

Derde jaar: Vlajo Jieha!

Vlajo Jieha!  is een korte ondernemingservaring voor leerlingen van het derde jaar secundair onderwijs. In kleine teams starten ze een eigen bedrijfje en proeven ze op die manier van ondernemen. Een Jieha-onderneming legt de focus op ondernemen met engagement. Via dit project ontdekken ze wat duurzaam ondernemen inhoudt en de keuzes die daarmee gepaard gaan.

Een voorstelling van de projecten van het derde en het zesde jaar vind je via volgende link: http://sintpieterscollege.be/ondernemende-school/