TWEEDE JAAR

SKIREIS

Tijdens de eerste week van de paasvakantie 2019 organiseren we voor de leerlingen van het tweede jaar een skireis in het dorpje Fiescheralp dat deel uitmaakt van de Aletscharena, een skigebied in de Zwitserse Alpen. We logeren in een jeugdherberg gelegen op de piste. Samen hebben we zeven dagen skiplezier!

Periode: van zaterdag 6 april tot zondag 14 april
Verantwoordelijke: Erwin Huybens
Contact: erwin.huybens@spc.ksleuven.be

Alle informatie over die skireis wordt verzameld op een blog, die je via deze link kan bezoeken.

DRIELANDENFIETSTOCHT

Tijdens de eerste week van de zomervakantie fietsen leerlingen van het tweede jaar door Vlaanderen, Zeeland en een stukje Frankrijk.
De laatste drie dagen fietsen we door de Vlaamse Ardennen, waarbij we hellingen, met o.a. de Muur en de Patersberg, uit de ronde van Vlaanderen beklimmen. 
In Roubaix fietsen we rondjes op de legendarische Wielerpiste. We fietsen niet alleen, we hebben ook aandacht voor voor ontspanning, natuur en cultuur. 

Verantwoordelijke: Michael Nuyts
Contact: michael.nuyts@spc.ksleuven.be

Vanaf begin mei kan je hier onze verhalen volgen.

DERDE JAAR

DUITSLANDFIETSTOCHT

Tijdens deze tocht fietsen we een stevige 750 km op 8 dagen tijd, vertrekkende vanuit de school, richting het Eifelgebergte en maken we in Koblenz rechtsomkeer. We overnachten in jeugdherbergen en een camionette zorgt voor het vervoer van de bagage. Buiten het fietsen is er nu en dan ook plaats voor ontspanning in een openluchtzwembad of jeugddisco en snuiven we een beetje cultuur van het Eifelgebergte op! Alle leerlingen die vorig jaar meegingen kunnen het beamen, het is een uitdagende, wondermooie en onvergetelijke tocht.

Periode: van 1 juli tot 8 juli
Verantwoordelijke: Yannick Van Eemeren
Contact: yannick.vaneemeren@spc.ksleuven.be

VIERDE JAAR

ITALIËFIETSTOCHT

Tijdens de twee weken van de zomervakantie fietsen leerlingen van het vierde jaar door Italië.

Verantwoordelijke: 
Contact: 

VIJFDE JAAR

FRANKRIJKFIETSTOCHT

De eerste 2 weken van de zomervakantie fietsen de leerlingen van het 5de jaar in het spoor van de echte Tour de France. We doen dit natuurlijk op een rustiger tempo, maar kleppers als de Mont Ventoux en Alpe d'Huez laten we niet links liggen. Na de sportieve inspanning, genieten we van prachtige lavendelvelden van de Provence of de bergen in de Alpen, een frisse duik in de rivier of een lekkere BBQ op de camping.

Verantwoordelijke: Katrien Stuyck
Contact: katrien.stuyck@spc.ksleuven.be

Foto's kan je bekijken via deze link

 

ZESDE JAAR

ROMEREIS

Zesdejaars kunnen tijdens de eerste week van de paasvakantie zes dagen cultuur opsnuiven in Rome. We doen zowel beroemde sites als het Colosseum en het Forum Romanum aan als minder gekende plekjes. We staan oog in oog met grote kunstwerken uit meer dan twee millennia geschiedenis. We lopen niet alleen door de drukke straten van de stad, maar gaan ook op zoek naar rustigere plekken zoals het park Villa Borghese of genieten van het uitzicht vanop de Janiculumheuvel.

Verantwoordelijke: Hilde Eggermont
Contact: hilde.eggermont@spc.ksleuven.be