Sinds 1890

Op 1 oktober 1890 ging het eerste schooljaar van start op het Sint-Pieterscollege, toen met 91 leerlingen. Onze school werd opgericht door het aartsbisdom Mechelen-Brussel.

Meer dan 125 jaar later tellen we meer dan 1000 leerlingen en 100 leerkrachten en maken we deel uit van de vzw Leuvense Katholieke Scholen aan de Dijle en de scholengemeenschap KSLeuven.

Bekijk hier de geschiedenis van de school zoals ze verscheen in het boek "125 jaar Sint-Pieterscollege, 125 jaar herinneringen".

Oud-leerlingen aan het woord

Heel wat bekende namen studeerden ooit op onze school en hebben intussen carrière gemaakt in de politiek, de media, het bedrijfsleven, de sportwereld of elders. Zij kwamen terug naar het Sint-Pieterscollege ter gelegenheid van onze 125ste verjaardag en vertelden tijdens de feestdag in korte presentaties waar ze mee bezig zijn en hoe hun loopbaan op het Sint-Pieterscollege hun leven beïnvloed heeft.

Hier kan je deze presentaties herbekijken.

SPC125 - Het boek

Ter gelegenheid van onze 125ste verjaardag publiceerden we het boek “SPC125 – 125 jaar Sint-Pieterscollege, 125 jaar herinneringen”.

Het boek is te koop op het secretariaat van de school. Het kost 20 EUR.

Klik hier om enkele voorbeeldpagina’s in te kijken.

Voor meer informatie kan u contact opnemen met willem.schoors@spc.ksleuven.be